Skype: bertokgyula

 

E-mail: info@bertokgyula.com

 

Y-tunnus: 2519798-9

A nap mindig süt, akkor is, ha felhők takarják el a szemünk elől.

Dohányzásról leszokás

 
A dohányzásról leszokni nem nagy ügy, legalább harmincszor megtettem már, mondta George Bernard Shaw.Persze csak egyszer abbahagyni az sokkal jobb lenne. Sokféle módszer van erre, és sokféle igény is a dohányzás abbahagyásának hogyanjára. Egy olyan eljárást ajánlok az Ön figyelmébe, ami nem a nikotinfüggőséget, hanem a dohányos embert tartja a középpontban, valamint a fizikai nikotinfüggőségnél sokkal hosszabb pszichés függőségre koncentrál, de természetesen nem hanyagolja el a nikotinmegvonás rövidtávú fizikai tüneteit sem.
2007. decemberétől nemdohányos vagyok. Sok sikertelen kísérlet, elbukott leszokási próbálkozás után. Mondhatni a véletlen egybeesés hozta meg a megszabadulást. Finnországba költöztem és ennek megkönnyítése érdekében tettem még egy kísérletet. És azóta is tart ez a szabadságom.
Érdekes élmény volt áttekinteni, miért is nem járt eredménnyel az eddigi sok-sok kísérlet. Sokáig tartott, amíg megértettem: a hozzáállásom volt az ok. Leszokni akartam. Lemondani a cigiről. Nem dohányozni. És nem nemdohányossá akartam válni, függőségtől megszabadult életet élni. A hiányokra, a hátrányokra, a lemondásokra koncentráltam: ezt fejezik ki a tagadó mondatok is. Míg az utolsó alkalomnál előre néztem, és új életet akartam megalapozni egy régi-új identitással: nemdohányzóként. Amit újra meg kellett tanulnom.
A dohányzásról való leszokást nem csak, illetve nem elsősorban a megvonási tünetek nehezítik: azok átlag 3 hét alatt egyébként is elmúlnak, és a fizikai függőség megszűnik. De lelki, a pszichés függőség továbbra is fennál, és ez az, ami sokszor nagyon megnehezíti a leszokást, illetve visszaesésekhez vezet.
Az általam alkalmazott terápiás eljárás ezt a pszichés függőséget veszi célba, és az attól való megszabadulást segíti.
 
Olvassa el a cikket is >
Nézze meg a témáról a rövid videomat >