Skype: bertokgyula

 

E-mail: info@bertokgyula.com

 

Y-tunnus: 2519798-9

A nap mindig süt, akkor is, ha felhők takarják el a szemünk elől.

Online pszichológiai szolgáltatást (terápia, konzultáció, online elvégezhető vizsgálatok) kínálok Önnek, ha úgy érzi, olyan problémái, nehézségei vannak az életében, amelyek megoldásához szeretné szakember közreműködését igénybe venni.

Skype-on keresztül tudjuk az üléseket tartani, előre egyeztetett időpontokban. (Skype címem: bertokgyula)

Online a következő problémák esetén tudok az Ön segítségére lenni:

beilleszkedési gondok, alkalmazkodás az új országhoz; a kisebbségi, bevándorlói létből fakadó problémák

szorongásos problémák, fóbiák, pániktünetek

kényszeres tünetek (kényszerítő gondolatok, kényszercselekvések)

depresszió olyan esetekben, amikor gyógyszeres kezelés nem szükséges, vagy az más módon megoldott (pl. háziorvos, helyi pszichiátriai szakrendelő)

terhességi, gyermekágyi depresszió, szorongás: a terhesség időszakában, minél korábban érdemes elkezdeni a kezelést, hogy a gyermek megszületésekor már egy jobb erőnlétben lévő anyuka várja őt az apukával közösen. Ilyenkor sokat tehetünk a későbbi anya-gyermek kapcsolat érdekében, aminek köszönhetően gyermeke nyugodtabb lesz, egymásra jobban ráhangolódnak. Így lehet előny egy bajból is.

Anya - magzat kapcsolatterápia, felkészülés a baba fogadására, a szülésre. A terhesség alatti ilyen terápia gyakran megkönnyíti a szülést, a megszületett babák kevésbé sírósak, nyugodtabbak, gyorsabban fejlődnek és egyes kutatások szerint a tanulási képességeik is jobbak.

szexuális gondok, problémák, szexuális-, nemi identitással kapcsolatos kérdések, gondok, problémák

munkahelyi pszichológiai problémák, burn out, szakmai kiégés, kimerülés, kifáradás

allergiák pszichoterápiás kezelése, olyan esetben is, amikor több allergén is kiváltja a tüneteket (rövid célzott terápia: bővebben itt)

traumatikus történés utáni krízishelyzet

párterápia

és más olyan helyzetek, amelyek nem igényelnek helyszíni beavatkozást, pl. internetfüggőség, dohányzásról leszokás, családi, párkapcsolati, nevelési kérdések, gyász, haláleset miatt komolyabb nehézségek, súlyos trauma utáni állapot (PTSD), és egyéb, a hétköznapi életben problémát jelentő helyzetek.

Ha túl sokszor találja magát ugyanolyan, vagy erősen hasonló helyzetben, gyakorta ütközik szinte azonos akadályokba, nem tud szabadulni egy-egy ördögi körből: érdemes terápiára jelentkeznie.

A függőségek kezelésére általában kevésbé, vagy egyáltalán nem alkalmas az online terápiás forma, azonban a szexuális függőség, pornófüggőség, a játékfüggőség gyakran eredményesen kezelhető ezen a módon is.

Internetes formában semmiképpen nem tudom vállalni pszichózisban szenvedő és alkohol-, illetve kábítószerfüggőséggel élő emberek terápiáját, mivel ilyen helyzetekben gyakran szükséges az azonnali, helyszíni segítségnyújtás, sürgősségi ellátás. Ez nem oldható meg interneten keresztül. Amennyiben öngyilkosság vagy másokban kárt tevés gondolata foglalkoztatja, mindenképpen forduljon saját orvosához, hívjon mentőt, vagy pszichiátriai szakrendelő felkeresése javasolt, az internetes pszichológiai szolgáltatás ilyen helyzetekben nem alkalmas a segítségnyújtásra.

 

Az időpontok egyezetéséhez fontosak az időzónák. Németország a GMT+1 időzónában van, ahogy pl. Magyarország, Ausztria, Svájc is. Finnország a Kelet-Európai Időzónában (EET) van, ez GMT+2 óra, azaz Magyarországhoz képest + 1 óra. Külön oldalon egy időzóna Európa térkép (világtérkép) is találhato a honlapon.

E-mailben (info@bertokgyula.com)  feltett kérdéseire is szívesen válaszolok.