Skype: bertokgyula

 

E-mail: info@bertokgyula.com

 

Y-tunnus: 2519798-9

A nap mindig süt, akkor is, ha felhők takarják el a szemünk elől.

Vantaa-ban, Tikkurilaban, a vasút- és buszállomástól, a Dixi bevásárlóközponttól kb 200 m-re dolgozom és várom személyesen rendelésre jelentkező ügyfeleimet.

Szívesen állok rendelkezésére, ha úgy érzi, olyan élethelyzetbe került, hogy jó lenne konzultálni egy szakemberrel.

A következőkben említett problémákkal küzdő emberek terápiájában nagyobb jártasságot szereztem az évek során:

- beilleszkedési gondok, alkalmazkodás az új országhoz; a kisebbségi, bevándorlói létből fakadó problémák

- szorongásos problémák

- különböző fóbiák, félelmek

pánikrohamok vagy pánikbetegség

- kényszeres tünetek (kényszerítő gondolatok, kényszercselekvések),

- depresszió pszichoterápiás kezelése, amikor gyógyszeres kezelés nem szükséges, vagy az más módon megoldott (pl. háziorvos, helyi pszichiátriai szakrendelő, lévén pszichológusként nem vagyok jogosult gyógyszeres terápiát végezni)

- terhességi, gyermekágyi depresszió, szorongás: a terhesség időszakában érdemes elkezdeni a kezelést, hogy a gyermek megszületésekor már egy jobb erőnlétben lévő anyuka várja őt az apukával közösen. Ilyenkor sokat tehetünk a későbbi anya-gyermek kapcsolat érdekében, aminek köszönhetően gyermeke nyugodtabb lesz, egymásra jobban ráhangolódnak. Így lehet előny egy bajból is.

- Anya - magzat kapcsolatterápia, felkészülés a baba fogadására, a szülésre. A terhesség alatti ilyen terápia gyakran megkönnyíti a szülést, a megszületett babák kevésbé sírósak, nyugodtabbak, gyorsabban fejlődnek és egyes kutatások szerint a tanulási képességeik is jobbak.

- szexuális gondok, problémák, szexuális-, nemi identitással kapcsolatos kérdések, gondok, problémák

- munkahelyi pszichológiai problémák, burn out, szakmai kiégés, kimerülés, kifáradás

- allergiák pszichoterápiás kezelése, olyan esetben is, amikor több allergén is kiváltja a tüneteket (rövid célzott terápiák, bővebben itt)

- traumatikus történés utáni krízishelyzet

- párkapcsolati terápiák

- és más olyan helyzetek, amelyek nem igényelnek helyszíni beavatkozást, pl. internetfüggőség, dohányzásról leszokás, családi, párkapcsolati, nevelési kérdések, gyász, haláleset miatt komolyabb nehézségek, súlyos trauma utáni állapot (PTSD), és egyéb, a hétköznapi életben problémát jelentő helyzetek.